News

News

... en nog veel meer

Hier vindt u allerlei informatie. We hebben 4 categorieën aangemaakt. Nieuws: alle nieuwtjes omtrent onze kennel en hondjes. Wist u dat?: Op regelmatige basis zullen we informatie en weetjes omtrent Chihuahua's en/of honden in het algemeen meegeven. Events: Beurzen, shows, happenings, wandelingen zullen onder deze rubriek verschijnen. Artikels: via de link zullen we verwijzen naar interessante artikels.

Voeding drachtige teef

Wist u dat?Posted by patricia Vanwymelbeke Tue, October 08, 2013 22:05:08

Wist u dat...de voeding van een drachtige teef best aangepast wordt vanaf de 5e week zwangerschap?
Dan schakelen wij over van de gewone voeding naar puppykorrels. Die zorgen voor meer energie. De hoeveelheid wordt met 30% opgetrokken.
Tijdens het zogen van de pups (min. tot 4 weken na de bevalling), krijgt de teef verder puppykorrels. Een lacterende teef heeft tot 3x zoveel voeding nodig als een niet lacterende teef.
Extra calcium toedienen tijdens de zwangerschap is zeker niet nodig, het kan zelfs tot problemen zorgen tijdens de bevalling (eclampsia), of zelfs tot calciumtekort na de bevalling.

Nakende bevalling

Wist u dat?Posted by patricia Vanwymelbeke Mon, March 25, 2013 22:12:27
Wist u dat... de dracht bij een hond gemiddeld 62 dagen duurt? De periode varieert tussen de 57 en 70 dagen gerekend vanaf de 1e dekdatum.

U kan dus de mogelijke bevallingsdatum zo berekenen, maar wij houden dit ook in de gaten door middel van het nemen van de temperatuur.

Wist u dat ... een temperatuursdaling (en dat kan wel tot 2° zijn) bij de drachtige teef aanduidt dat de bevalling gegarandeerd binnen de 24u zal plaatsvinden?

Bij ons concreet betekent dit dat we een week voor de uitgerekende datum minstens 2 x per dag de temperatuur anaal gaan opmeten met een digitale thermometer.

Vaak kan je het ook zien aan het gedrag van de teef, ze begint nest te maken, maar in het geval van onze Chihuahua's is dit niet altijd duidelijk want de meeste van onze teefjes graven zich altijd in onder kussens of dekens, dus daarop kunnen wij ons zeker niet baseren.

Trillen bij de Chihuahua

Wist u dat?Posted by patricia Vanwymelbeke Mon, November 05, 2012 21:26:36
Wist u dat... trillen bij de Chihuahua niet noodzakelijk van de kou is?

Chihuahua's zijn wel zeer koudegevoelig en zullen inderdaad trillen als ze het koud hebben, vandaar dat een trui of jasje geen overbodige luxe is voor dit kleine hondje tijdens wandelingen in de wintermaanden.

Maar... vaak zijn er nog andere zaken die ervoor kunnen zorgen dat uw Chihuahua trilt:

- opwinding / enthousiasme

- zenuwachtig

- angst/stress: zijn er vreemde mensen/honden in de buurt, of slecht weer op komst? Zijn er zaken in de buurt die hem uit zijn lood slaan?

Het komt er dus vooral op neer om uw hondje goed te observeren en dan kan u heel snel de gepaste hulp bieden.

Temperatuur hond

Wist u dat?Posted by patricia Vanwymelbeke Thu, October 25, 2012 18:44:15
Wist u dat ... de normale temperatuur van een hond tussen de 38 en 39°C ligt? U kunt de temperatuur van uw hond het beste opmeten met een digitale thermometer, die u anaal inbrengt. Heeft u hond een temperatuur boven de 39° of onder de 37°C, raadpleeg dan steeds de dierenarts.